Detay

Uluslararası Tekstil Lojistiği Nedir?

← Geri
Uluslararası Tekstil Lojistiği Nedir?

Tekstil lojistiği, hazır giyim lojistiği ile iç içe olan, Türkiye’de ise en yoğun olarak yürütülen lojistik alanlarından biridir. Tekstil lojistiği, tekstil endüstrisinde kullanılan hammadde ya da kullanılan diğer yardımcı maddelerin taşımacılığını görev tanımı içerisinde bulundurmaktadır.

Tekstil lojistiği, hazır giyim lojistiği ile iç içe olan, Türkiye’de ise en yoğun olarak yürütülen lojistik alanlarından biridir. Tekstil lojistiği, tekstil endüstrisinde kullanılan hammadde ya da kullanılan diğer yardımcı maddelerin taşımacılığını görev tanımı içerisinde bulundurmaktadır. Hazır giyim lojistiği ise seri üretimden geçerek satışa hazır olan giyim ürünlerinin ve aksesuarlarınıj depolanmasını ve paketlenmesi süreçlerini içermektedir.

Ülkemizde zaman geçtikçe sürekli artmakta olan hazır giyim talebi, tekstil endüstrisindeki üretimi de oldukça tetikleyerek arttırmıştır. Geçmiş yıllarda mevsimsel olarak artan tekstil ve hazır giyim ürünleri artık her ay, hatta her hafta çıkan yeni koleksiyonlar ya da moda akımları ile hızlı bir şekilde tüketilen büyük bir sektöre dönüşmüştür. Farklı tüketici profillerine hitap etmek amacıyla, ürün ve hammadde çeşitliliğindeki artış, bütün piyasaya sürülmesi planlanan bu ürünlerin ayrıştırılmasını ve paketlenmesini üreticiler ya da alıcılar için zorlaştırdığından tekstil ürünleri ve hazır giyim lojistiği tüketici ve üreticilerin talebini karşılamak için büyük bir önem arz etmektedir.

Tekstil Ürünleri ve Hazır Giyim Lojistiğinin Önemi
Zamana karşı yarışılan bir sektör olan tekstil ve hazır giyim sektöründe, üreticilerin ve mağazaların iş yükünü en aza indiren kolay ve hızlı tek çözüm tecrübeli bir lojistik şirketinden tekstil ürünleri ve hazır giyim lojistiği yardımı almaktır. Üretici firmalar Horoz Lojistik sayesinde ayrıştırma, paketleme ve depolama gibi görev tanımlarındaki eleman gücünü ve maddi giderleri en aza indirme şansı bulurlar. Bu durum üretici firmalar için büyük bir avantajdır.

Tekstil Ürünleri ve Hazır Giyim Lojistiğinde Horoz Lojistik Avantajları
Horoz Lojistik, yıllardır yürütmekte olduğu tekstil ürünleri ve hazır giyim lojistiğinde kazanmış olduğu tecrübe ile üreticilere etkili bir hizmet sunmaktadır. Hazır giyim ve tekstil sektörlerindeki hızla değişen moda ve taleplere en hızlı ve etkili çözümleri üreterek, üretici ve mağazaların iş yoğunluğunu azaltmakta destek olmaktadır. Bununla birlikte, gelen talepler doğrultusunda aktif olarak alternatif satış kanalları ve e-ticaret hizmetlerini de müşterilerine sunmaktadır.
Horoz Lojistik, sahip olduğu uzman kadrosu ve global alandaki başarısı sayesinde geniş bir pazar hakimiyeti kurmuştur. Bunun üreticiler ve mağazalar için en büyük avantajı ise düşük maliyet ile yüksek kalitede olan hızlı çözümlere ulaşmaktır. Horoz Lojistik ile üretici sadece yapmaları gereken üretime ve bu üretimin sürecine yoğunlaşır ve dağıtımı Horoz Lojistik’in tecrübesine bırakır. Aynı zamanda, ithalat ve ihracat işlemleri kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Gerekli evrakların ve gümrük hizmetlerinin tamamlanması konusunda da firmalara destek olunmaktadır.

Tekstil Ürünleri ve Hazır Giyim Lojistiğinde Dağıtım ve Depolama Süreci
Tekstil ürünleri ve hazır giyim lojistiğinin temeli olarak bilinen tedarik zinciri (aktarma – depolama - taşıma) sürecini Horoz Lojistik üst düzey teknoloji ile profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmektedir.  Kullanılan gelişmiş teknoloji sistemler ile sevkiyat ve depolama esnasında gerçekleşme ihtimali bulunan kusurları en aza indirerek müşterilere planlı, sorunsuz ve hızlı bir taşımacılık hizmeti sunulmaktadır. Katma değer hizmetler sayesinde etiketleme, ayrıştırma ve paketleme gibi üreticinin iş tanımını yoğunlaştıran aşamaları üstlenerek sadece üretime yoğunlaşmaları sağlanmaktadır.

Horoz Lojistik tarafından sağlanan dağıtım ve depolama aşamaları ise şunlardır;
» Mal kabul
» Aktarma
» Doğru koşullarda, uygun ısı ve güneş ışığı almayan ortamlarda depolama
» Ütüleme ve yönetmeliklere uygun ambalajlar ile paketleme
» Gelişmiş teknolojik yöntemler ile etiketleme, alarmlama ve otomasyon
» Ürünlerin ayrıştırması ve kalite kontrolü
» Özel koleksiyon yönetimi
» Askıda ya da raflı depolama seçenekleri
» Maksimum kapasitede araç doluluğu sağlama
» Raporlama
» Tersine lojistik